Online tool terbaik untuk optimize gambar


Salah satu cara bagaimana untuk menampakkan sesebuah blog itu menarik adalah dengan memaparkan gambar pada blog, tak kiralah pada posting ataupun sidebar. Pelawat akan fokus pada gambar terlebih dahulu sebelum beralih pandangan pada posting. Itu realitinya.
Timbul pula masalah apabila sesebuah blog itu memaparkan terlalu banyak gambar atau saiz file terlalu besar. Loading untuk blog akan menjadi perlahan. Pelawat yang baru pertama kali singgah ke blog tersebut mungkin akan berkata dalam lubuk hatinya, ni lah kali pertama dan terakhir aku tengok blog engkau.. Bunyinya macam kejam, tapi kenalah terima kenyataan yang kita dah hilang seorang pelawat. Jangan pandang remeh tentang perkara ini.

Untuk menyelesaikan masalah ini, terdapat satu cara terbaik untuk mengoptimize gambar kepada saiz fail yang lebih kecil tanpa menjejaskan gambar tersebut. Sitereportcard.com menyediakan satu tool di mana ianya dapat mengoptimize sesuatu imej sama ada dalam format JPG, GIF dan PNG. Mudah untuk menggunakan tool tersebut kerana, hanya perlu menaip url ataupun gupload gambar dari hard drive dan pilih imej mana yang terbaik. Akhir sekali, download kembali gambar yang telah siap di optimize pada hard drive.

G+

0 comments:

Post a Comment